Український бізнесмен Дмитро Фірташ може бути виданий з Австрії в США на початку липня, якщо Верховний суд республіки визнає дійсним вердикт Вищого земельного суду Відня про екстрадицію.

Адвокат Фірташа Ден Уебб повідомив федеральний суд Чикаго про те, що оліхарга можуть видати американській владі через 7-10 днів після засідання Верховного суду Австрії, наміченого на 25 червня. Екстрадиція відбудеться, якщо Верховний суд визнає дійсним видачу українського бізнесмена Сполученим Штатам, передає телекомпанія NBC.

“Хоча неможливо прогнозувати це безперечно, австрійські адвокати Фірташа вважають, що Фірташ за нинішніх обставин може бути екстрадований вже в перший тиждень липня”, – наводить телекомпанія витяг з листа адвоката.

Він просить суд Чикаго відхилити звинувачення, що стосуються підозр про кримінальні діяння бізнесмена. Фіпташ з 2014 року звинувачується в Америці у підкупі офіційних осіб з метою отримати контракт на поставку титану американському авіаконцерну Boeing.

Апеляційний адміністративний суд зобов’язав Національну комісію з питань державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг виплатити 1,03 млрд грн газовій компанії Дмитра Фірташа. Компанія олігарха є монополією на українському ринку. Їм належать 20 облгазів.