Зелений та “живий” лабіринт росте у парку Максима Рильського.

Для багатьох жителів та гостей Голосіївського району парк імені Максима Рильського — це улюблене місце відпочинку. Тут облаштовані доріжки, що переходять у лісові, є місця відпочинку та дозвілля для дітей, є зони для занять спортом. Однією із родзинок парку є живий лабіринт. Його створили у 2017 році. Тоді висадили 4250 кущів бирючини. Ця декоративна рослина добре переносить стрижку, застосовується для живоплотів.

Як повідомляє Вечірній Київ, у КП УЗН Голосіївського району розповідають: «Коли створювали лабіринт, то бирючина була така тендітна і ніжна, що розгледіти доріжки було важко, але то все діло часу і піклування. Потім рослина як „погнала“ вгору, тільки й встигали зістригати. Зараз живопліт розрісся, став щільним і дуже презентабельним. Тримаємо його у висоту на метр — метр двадцять сантиметрів»

Цікаво, що бували випадки, що до працівників підприємства зверталися кияни, просили «понизити» живопліт, бо… губили в лабіринті маленьких дітей 🙂Лабіринт облаштували на галявині з деревами, які додають особливого затишку, а заразом є орієнтиром для тих, хто шукає орієнтир. А довкола лабіринту висадили особливі, жовті магнолії.

❗️До слова, навесні, коли у районі обробляли парки і сквери від кліщів, то не оминули і парку Рильського та зокрема лабіринт.