В Асоціації рибалок України пояснили, що така ситуація, коли мешканці моря вже стали привичними для річки говорить про катастрофічний стан Дніпра.  Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, передає сайт Хрещатик.news.

“… За твердженням вчених вода у водосховищах нагадує коктейль зі всієї таблиці Менделєєва. Завдяки всьому цьому солоність води підвищилася, що і дало можливість оселитися в каскаді Дніпровських водосховищ жителям морських лиманів”, – каже головаи Асоціації рибалок України Олександр  Чистяков.

Фахівці зазначають, що ще три роки тому рибу-голку і деякі види бичків можна було зустріти тільки в дельті Дніпра і на Каховському водосховищі, то сьогодні їх вдосталь в затоках біля Києва.

Щодо медуз, то вони, скоріш за все, потрапила в Дніпро з чийогось акваріума та розмножилась.

“Що щодо дрібної медузи, то це Craspedacusta sowerbyi або амазонська прісноводна медуза з Південної Америки. Кілька років тому можна було побачити її одиничні екземпляри, але в цьому в деяких затоках як в киселі плаваєш. Дана медуза – прибулець. Вона не властива нашій вітчизняній природі, швидше за все, потрапила у води Дніпра з чийогось акваріума. цей вид походить родом від справжніх медуз, схожий з ними за структурою та так же повинен мати щупальця, тобто це справжня, повноцінна медуза, правда кілька в зменшеному вигляді від своїх морських родичів “, – йдеться в повідомленні.

Фахівці наголошують, що поява морських мешканців у водах Дніпра – яскравий приклад того, що річка знаходиться у катастрофічному стані.

Нагадаємо, комунальники рятують столичне озеро Опечень від мазуту

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Шини, пляшки та інше сміття: водолази почистили колектор на озері в Дарниці (відео)

Будівельне сміття, фекалії у річці, привласнення землі: як знущаються над заказником під Києвом