В Бучі СБУ викрила колаборанта, який після деокупації міста вступив до добробату, аби й надалі допомагати ворогу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал СБУ.

“СБУ затримала мешканця Бучі, який допомагав рашистам під час окупації, а потім хотів “замаскувати” свої злочини, вступивши в добробат”, – пише пресслужба СБУ.

Під час окупації міста зрадник брав участь у каральних рейдах росіян й допомагав їм фізично знищувати учасників руху спротиву

“Він з власної ініціативи запропонував свою допомогу Росії, після чого йому видали зброю, військову форму російського зразка та «інструкції» щодо подальших дій проти українських захисників”, – додає пресслужба.

Під час одного з каральних рейдів, зрадник разом з росіянами увірвався до будинку свого знайомого, де проводив обшук та намагався виявити бійців ТрО.

Колаборант розраховував увійти до складу окупаційної адміністрації у разі захоплення Київської області. Однак після звільнення міста від росіян, зрадник залишився у Бучі та вступив до лав добробату.

“У подальшому він планував відновити свої зв’язки з окупантами для передачі їм розвідданих. Проте СБУ своєчасно викрила зрадника. Йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності”, – відзначає СБУ.