Кабінет міністрів України погодив проєкт постанови, що дозволяє залучати до відповідальності власників авто на європейській реєстрації, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на Фейсбук-сторінку народного депутата від “Слуги народу” Євгенія Брагара.

Євгеній Брагар є одним з ініціаторів законопроєкту про зниження акцизу на ввезення автомобілів.

Депутат зазначив, що в грудні 2019 року був підписаний меморандум між Авто Євро Силою і міністром МВС про непритягнення до відповідальності власників автомобілів на європейській реєстрації до прийняття Закону про доступне розмитнення.

Аваков нахабний порушник

“З усього вище зазначеного випливає, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нахабно порушив дану народу обіцянку не штрафувати євробляхерів до прийняття Закону про доступне розмитнення”, – заявив Брагар.

Він також зазначив, що у Верховній Раді зареєстровано низку законопроєктів, “які дозволили б людям безперешкодно і доступно розмитнити свої авто”.

Уряд прийняв рішення доповнити пункт 4 Положення про Національну поліцію підпунктами 18-1 і 18-2, згідно з якими поліція виявляє транспортні засоби, тимчасово ввезені на митну територію країни більш ніж на 30 діб і не зареєстровані у встановлені законодавством терміни, а також вживає заходів для виявлення неправомірного керування транспортними засобами щодо яких порушено обмеження, встановлені Митним кодексом.

При цьому, Кодексом про адміністративні правопорушення поліції надано право штрафувати водіїв за керування автомобілем в іноземній реєстрації, який своєчасно не покинули межі України, і за керування автомобілем з іноземними номерними знаками іншою особою, ніж та, яка ввезла автомобіль на територію України.

Штрафи і вилучення авто

Штраф становить 8500 грн і виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення (ч.8 ст.121 КУпАП). На перший раз автомобіль не вилучається.

Якщо порушення вчинено цим же водієм повторно впродовж року, то штраф становить вже 17 000 грн. Одночасно водій позбавляється права керування терміном на 1 рік і з оплатним вилученням авто або без такого (ч.8 ст.121 КУпАП).

За цією нормою штрафи накладає суд на підставі протоколу, складеного поліцейським на місці зупинки. До вирішення справи в суді автомобіль знаходиться на штрафмайданчику.

Штрафи діють і поліція при виявленні порушення зобов’язана їх застосовувати.

Нагадаємо, Під Верховною Радою мітингують “євробляхери”: чого вони вимагають

Читайте також:

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Аеропорт "Київ" знаходиться у абсолютно непридатному, з точки зору військових, для використання стані - Голова Ради директорів

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Жінка в одному з підвалів Києва відшукала змію у відрі, однак рятувальники, що приїхали на місце дуже здивувались знахідці

Показати ще

Штраф або громадські роботи: за які неправильні номери штрафуватимуть водіїв

АЗС значно піднімають ціни на бензин та дизельне пальне в Україні