16 січня 2020 року у Києві зафіксовано унікальний рекорд 80-річного киянина Василя Ототюка. Відважний пенсіонер в одиночку провів майже 12-годинний безперервний поетичний марафон! Про це повідомила Лана Вєтрова, керівник Національного Реєстру Рекордів України.

«Незважаючи на сиві скроні, обсяг вивченого ним матеріалу становить понад півтисячі віршів! Василь Ототюк має намір читати твори 78 улюблених поетів найрізноманітнішої тематики: філософські, історичні, патріотичні і дуже чуттєві ліричні вірші. Його секрет запам’ятовування такого великого обсягу інформації насправді простий – він любить напружувати пам’ять», – написала Лана Вєтрова.

Лана повідомила, що Василь Ототюк – фаховий історик, великий шанувальник поезії, підполковник у відставці. Свої критерії відбору віршів він охарактеризував так: «От буває, читаєш вірш, і не розумієш думку, важко написано, не до душі. А я схиляюся до цікавих віршів, як характеризують те, що нас оточує».

«Рекорди на витривалість є найскладнішими серед усіх. Тому ми пишаємось тим, що на рекорд претендує колишній військовий такого поважного віку. За правилами, претендент на рекорд має право на 5 хвилин перерви щогодини. Якщо пауза затягується більше, ніж на 30 секунд, рекорд зупиняється», – повідомила Лана Вєтрова.

Попередній рекорд з найтривалішого відтворення напам’ять віршів встановив 71-річний киянин Микола Ворон, який декламував поетичні твори впродовж 5 годин 55 хвилин без перерви.

«Василь Ототюк – колишній військовий і досі звик до чіткого розкладу дня, який у нього розпочинається дуже рано. Тому на його прохання рекорд розпочався о 4-й ранку і тривав до 16.00», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Це рекорд: «Бориспіль» привітав 15-мільйонного пасажира

Читайте також:

Абсолютний рекорд України: під Києвом висадили 8000 дубів і сосен

Все у квітах: у столиці України встановлять національний рекорд