Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про те, що, мовляв, “не треба принижувати Росію”, не витримують жодної критики. Росія більше 8 років скоює злочини проти України. Макрон, як один з лідерів нормандської четвірки, добре знає обстановку у перемовному процесі, який постійно зривала Москва. Україну не принижують, а вбивають, держава відповідатиме тим самим.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, пише “Главред”.

У інтерв’ю Financial Times український глава держави сказав про те, що він не розуміє, про що каже Макрон, коли закликає “не принижувати” Росію. Москва більше 8 років скоює злочини проти українців, а сам Макрон добре знає всі деталі перемовин – діалог не раз було зірвано російською стороною.

“Я не зовсім розумію, що таке приниження Росії. Росії якої? Ми про що говоримо? Про те, що всі ці багато років, більше 8, вони вбивають наших людей. Про що ми говоримо? Еммануель глибоко занурений в процесі, один з лідерів “нормандської четвірки”, він прекрасно розуміє деталі Мінського документа, всіх домовленостей, які були з російською стороною в рамках “Норманді 4″, невиконання домовленостей, постійних зривів”, – сказав Зеленський.

Український гарант вважає, що Україна не повинна сприймати ситуацію як приниження власної держави, оскільки це слабка позиція. За його словами, Україну не принижують, а вбивають, тому держава відповідатиме тим самим.