Улітку Укрзалізниця запустила 22 додаткові потяги на південному напрямку до курортних міст. На червень квитки розкупили. Вільні місця є лише на другу половину липня, повідомляє офіційний сайт компанії.

 Літом усі їдуть на море, на екскурсії. З листопада до березня екскурсійні поїздки країною непопулярні, за винятком новорічних свят, говорить директор турфірми “Країна юа” Руслан Мірошниченко, 39 років. Найактивніше замовляють тури навесні та восени, бо не холодно й не спекотно.

11 червня 2017 року Україна отримала безвізовий режим. Українці стали менше подорожувати країною?

 Перші кілька місяців люди переорієнтувалися на поїздки в Європу. З часом усе повернулося на свої місця. У подорожах Україною є перевага можна відправитися на вихідні, недорого. За кордон на день-два не поїдеш, грошей треба більше.

Які напрямки найпопулярніші?

 Найчастіше українці їдуть в Кам’янець-­Подільський, Львів, Карпати, Одесу чи Чернівці. Останнім часом популярнішими стають поїздки в місця, що раніше не були туристичні Харків, Кропивницький, Миколаїв, Кривий Ріг. Популярними є тури в Чорнобиль. Їдуть ознайомитися з історією, пізнати нові відчуття та зробити незвичні фото.

Скільки люди готові витратити на подорож Україною?

 Якщо на екскурсію, то до тисячі гривень за день. Це з квитками й харчуванням. За два дні 2,5 тисячі. За відпочинок на триваліший період люди витрачають у середньому 7 тисяч гривень.

Найпоширеніші тури на день. Заради них не варто брати відпустки, дешевші та легше організувати. Мандрівки на тиждень найменш популярні. Їх зазвичай замовляють на свята, коли більше вихідних.

Хто подорожує країною?

 Кілька років тому 70 відсот­ків мандрівників були віком від 30 років. Зараз більшу частину туристичної групи становить молодь до 25 років. Це пов’язано із розвитком патріотизму. Українці почали більше поважати країну, активно цікавляться тим, що відбувається навколо.