Починаючи з листопада 2019 року українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій. Про це йдеться на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Як зазначається, нова форма квитанцій пов’язана із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року.

Мінсоцполітики нагадує, що відтепер пільга надається у грошовій формі органами соціального захисту населення.

«Розраховані суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма).

Пільговикам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).

У разі отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі)», – йдеться в повідомленні.

Міністерство також враховує той факт, що відповідний механізм запроваджується вперше, тому через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року.

В таких випадках Мінсоцполітики рекомендує звертатися до органу соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації. Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному місяці.

Нагадаємо, кому Кабмін спростив призначення субсидій

Читайте також:

Субсидії отримають усі: прем`єр

Зеленський наклав вето на закон про перевірку даних пільговиків