Українсько-американська ракета-носій “Антарес” вивела на орбіту вантажний корабель “Сигнус”. Останній має доправити на Міжнародну космічну станцію речі для екіпажу та матеріали для наукових досліджень – загалом 3 750 кілограмів корисного вантажу.

Як повідомили у конструкторському бюро “Південне”, всередині вантажного корабля “Сигнус” на орбіту полетіли:

  • традиційна провізія;
  • речі для екіпажу,
  • матеріали для наукових досліджень,
  • устаткування для станції та виходу у відкритий космос;
  • кубісати (малі супутники для космічних досліджень): частину з них буде запущено з МКС, а частину – з самого “Сигнуса” після того, як він покине станцію.

Зокрема, “Сигнус” має доправити на МКС обладнання для магнітного альфа-спектрометра (AMS-02), який встановлено на зовнішній стороні космічної станції. Його завдання – пошук ознак темної, незвичайної матерії та антиматерії. Дані цього дослідження допоможуть зрозуміти, як було утворено Всесвіт.

“Наприкінці цього року заплановано серію виходів астронавтів у відкритий космос для проведення робіт з продовження терміну служби спектрометра. Астронавти будуть перерізати та повторно з’єднувати елементи обладнання спектрометра, і це подія, яку раніше не робили в космосі. Досвід, який буде отримано, може виявитися корисним для майбутніх місій”, – підкреслюють представники “Південного”.

Читайте також:

Американський ракетний есмінець «Портер» прибув на навчання до Одеси

Зеленському та Лукашенку подарували ракети Firefly