Українські атомні електростанції завершили перехід до Паризького центру ВАО. Останньою станцією, яка вийшла з московського центру Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС), стала ЧАЕС. Водночас, п’ять працюючих станцій були переведені в європейський центр ще 31 березня.

“Основні програми ВАО АЕС включають партнерські перевірки, аналіз продуктивності, підтримку членів, навчання та розвиток, а також корпоративні комунікації. Відтак, перехід з московського до Паризького центру ВАО АЕС забезпечує відсторонення російських атомників від відвідування українських АЕС”, – пояснив депутат Київської міської ради VIII скликання Костянтин Яловий.

Він підкреслив, що після ядерного шантажу окупантів на наших атомних об’єктах виникають сумніви щодо розуміння важливості дотримання правил ядерної безпеки в росії. Адже московський центр ВАО не відреагував ні на захоплення ЧАЕС, ні на обстріли Запорізької АЕС та перетворення її на військову базу.

“Наступним логічним кроком має стати посилення тиску організації на московське представництво. Ядерні погрози показують терористичну сутність росії. Ми маємо зупинити спільного ворога, якщо ми хочемо жити у безпечному світі”, – наголосив Костянтин Яловий.

Додаткова інформація та коментарі:

За телефоном: +380 97 937 86 22.

Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.