Угруповання українських воїнів відійшло з Сєвєродонецька в ніч з четверга на п’ятницю, з 23 на 24 червня, на заздалегідь підготовлені позиції.

Таку інформацію повідомив відомий журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, пише “Главред”.

“Ми вийшли з Сєвєродонецька. Сьогодні вночі українські підрозділи організовано покинули частину промзони Сєвєродонецька. На тій ділянці фронту, де я перебував, відхід пройшов під обстрілом, але без втрат”, – зазначив журналіст.

Бутусов пише, що рішення про відхід ЗСУ з Сєвєродонецька стало безальтернативним ‒ оскільки дуже важко тримати оборону проти переважаючих сил російських окупантів після того, як навколо міста були підірвані всі мости.

“Відходити гірко, але це рішення давно вже назріло. Українські воїни гідно билися за місто і зробили більше, ніж можливо в таких надзвичайно важких умовах. Без мостів і без понтонів кожен день бою був суцільним героїзмом. Я напишу про це трохи пізніше. Ми вийшли. Але ми обов’язково повернемося. Вічна слава українським героям, які билися до кінця”, ‒ підсумував журналіст.