Нова хвиля коронавірусу не омине Україну. У країні вже зафіксували заразніший штам Дельта, а це означає, що можливий різкий та потужний спалах захворюваності.

Про це пише “Главред”.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів в ефірі програми Сніданок з 1+1, що український уряд вже перебуває в очікуванні цієї хвилі. За офіційними прогнозами, вона поверне нас до найсуворішого карантину.

“До червоної зони, я впевнений, ми точно повернемося. Це лише питання часу”, – вважає Кузін.

Зняті маски зараз можуть зіграти з нами злий жарт, а потужність третьої хвилі в Україні залежатиме лише від кількості людей, які встигнуть вакцинувати на той момент.

“Я б радив, фокусувати зараз всі зусилля на тому, щоби вакцинуватися. Восени вже мати свій імунітет”, – зазначив головний санлікар.

Кузін нагадав, що Україна офіційно відкрила п’ятий етап прищеплювальної кампанії. Це означає, що вакцина доступна кожному громадянину України. У МОЗ планують до кінця літа пройти критичну точку – десять мільйонів щеплень.

При цьому розглядається опція вакцинації українців в аптеках і торговельних центрах. Але це відбудеться лише в тому випадку, якщо буде повністю вичерпано ресурс центрів масової вакцинації.