10 липня 2019 року об’єднані сили націоналістів ВО “Свобода” під час акції “Україна понад усе!” від президента України Володимира Зеленського вимагали не потурати наступу на здобутки Революції гідності (українізацію, люстрацію, декомунізацію) та дерибану української землі.

Під час акції лідер Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок заявив: “50 днів минуло з того часу, як президентом став Зеленський. Ми розуміємо, що він не є націоналістом. Але ставши Президентом, він став відповідальним за кожного українця. Глава держави має діяти в інтересах української нації. Натомість ми бачимо, як наступають на наші здобутки після Революції Гідності: українізацію, люстрацію, декомунізацію. Де обіцяна деолігархізація? Чому він домовляється з олігархами, а не саджає їх? Чому він потурає дерибану української землі?

Дайте нам мир на українських умовах! Не бавтеся з українцями! Послуговуйтеся державною мовою!

Поки влада не є гарантовано українською, ми, націоналісти, будемо робити все, щоб вона працювала в інтересах України. Тільки українські націоналісти зможуть зупинити реванш промосковської диктатури, захистити національний інформаційний простір, інтереси українців. Ми кістьми ляжемо за українські ідеали, але не дамо знищити Україну”.

Водночас народний депутат України свободівець Андрій Іллєнко наголосив, що задля захисту інтересів українців у вищому законодавчому органі держави обов’язково має бути потужна націоналістична фракція. На його переконання, саме націоналісти убезпечать державу від внутрішніх та зовнішніх загроз.

“Настав той момент, коли доля України вирішується в парламенті. Ситуація там буде вкрай складною. По суті це буде поле битви дай Бог, щоб лише політичної. Але у ньому конче потрібен буде загін, що відстоюватиме українські інтереси і усвідомлюватиме всю серйозність загрози, перед якою ми постали. Через пасивність та відсутність реакції Президента вирішувати нові загрози повинні націоналісти”, зазначив свободівець.

Партія ВО “Свобода” йде на дострокові парламентські вибори спільно із “Нацкорпусом”, “Правим Сектором”, “Державницькою Ініціативою Яроша”, “Організацією українських націоналістів” та “Конгресом українських націоналістів”.