Біодизель – “зелене” пальне майбутнього. Воно є безпечнішим для екології за  традиційний дизель і може стати повноцінною його альтернативою. Особливо в умовах паливної кризи.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

Він зазначає, що в України є всі шанси стати провідним виробником біопалива.

“Наша країна має земельні ресурси та рослинну сировину, переробну промисловість та фахових спеціалістів. А також кілька десятків підприємств з необхідними для виробництва потужностями. На даний час більшість з них простоює”, – наголосив Костянтин Яловий.

Яловий уточнив, що за даними Офісу ефективного регулювання BRDO, олійні культури – ріпак, соя і технічна олія, – які в України купують інші держави для виробництва біодизелю – при переробці в нашій країні можуть дати 1,6-1,9 млн тонн пального на рік.

“При цьому, існує потенціал, достатній для заміщення значної частки традиційного дизелю на ринку. Адже в якості сировини також можна використовувати соняшник, залишки олійного виробництва, відходи тваринництва. Для виготовлення спирту, який є складовою біодизелю, наша країна теж має достатньо ресурсів”, – пише Яловий.

Експерти зазначають, що нинішніх потужностей вистачає для заміщення близько 5% традиційного дизелю. Цей відсоток можна значно збільшити, якщо галузь отримає стимули для розвитку з боку держави. При чому, не лише потужностей, але й наукових досліджень, які дозволять зробити виробництво біопалива більш дешевим та ефективним.

Сучасна формула виготовлення біодизелю дозволяє використовувати його майже для всіх автомобілів, які їздять на звичайній солярці. Головне – вчасно змінювати моторну олію і використовувати лише якісний продукт.

“Промисловість, яка дасть країні біодизель та біоетанол – це не лише наша енергетична незалежність, але й сталий розвиток “зеленого” курсу та скорочення вуглецевого сліду. Після перемоги ми маємо надавати тут набагато більшу увагу. Адже від цього залежить не лише добробут держави, але й екологічна безпека нашого життя”, – підсумував Костянтин Яловий.

Додаткова інформація та коментарі:

За телефоном: +380 97 937 86 22.

Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.