Президент України Володимир Зеленський підписав документ, яким передбачаєть організація комунікації між органами державної влади та українськими громадянами.

Про це пише “Главред”.

Метою є донесення до українців відомостей про цінність інтеграції української держави до НАТО і виконання реформ з метою реалізації такого завдання.

Як повідомляє пресслужба глави держави у середу, 11 серпня, гарант підписав указ №348/2021 про Стратегію комунікації з питань євроатлантичної інтеграції України до 2025 року. Влада має намір роз’яснити громадянам, чому вступ держави до Північноатлантичного альянсу є важливим завданням.

“Документ має на меті налагодити системну інформаційну взаємодію між державними органами та громадянами для донесення кожному українцю змісту та практичної цінності членства України в НАТО, необхідності впровадження відповідних реформ та їх зв’язку з євроатлантичною інтеграцією нашої країни”, – наголошується у повідомленні.

Згідно з планами Банкової, стратегія повинна припускати широкоформатне інформування українців про політику держави з питань вступу України до колективного блоку безпеки Заходу. Для цього планується використовувати навчальні програми, підключати незалежних фахівців і оцінювати виконання річних національних програм.

Реалізація комплексу заходів має призвести до того, що в українському суспільстві зросте рівень суспільної підтримки курсу України на вступ до Північноатлантичного альянсу.

“Глава держави також доручив уряду в тримісячний термін розробити і затвердити план заходів щодо втілення затвердженої стратегії”, – підкреслюється у повідомленні.