Це росія розпочала війну проти України, порушивши міжнародне право, і Україна має право на захист.

Про це нагадав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед неформальною зустріччю глав МЗС Альянсу в Осло, коментуючи останню серію атак безпілотників на території росії, у тому числі на нафтопереробний завод, передає кореспондент УНН.

“Зараз ми маємо точно таку ж позицію, як і на початку війни – Україна має право захищатися. Загарбницька війна росії проти України є грубим порушенням міжнародного права. Право на самооборону закріплено в Статуті ООН. Безсумнівно, що це загарбницька війна президента (рф володимира, – ре.) путіна і москви проти України. Президент путін і москва почали цю війну, і вони можуть закінчити цю війну”, – наголосив Столтенберг.

Він підкреслив, що країни НАТО та союзники продовжать підтримку України “стільки, скільки потрібно”, додавши, що це не робить Альянс “стороною конфлікту”.

“НАТО має два завдання в цьому конфлікті. Перше – надавати підтримку Україні, що ми робимо. Друге – не допустити ескалації цього конфлікту за межами України. І це причина, чому ми збільшили нашу військову присутність у східній частині альянсу, на території НАТО”, – сказав Генсек.