Активні бойові дії та внутрішні масові заворушення на Бєлгородщині продовжуються. Громадяни РФ з Легіону “Свобода Росії”, “Російського добровольчого корпусу” та частина місцевих мешканців повстали проти путінської влади.

“Бойові дії тривають. Декілька населених пунктів окупаційна ра**истська влада фактично залишила без контролю, намагаючись лише встановити вогневий контроль, а це означає завдання ударів з артилерії, реактивних систем залпового вогню по об’єктах власної цивільної інфраструктури і місцевих мешканців”, – повідомив представник Андрій Юсов ГУР МО України у Telegram-каналі ГУР України, пише “Главред”.

За словами Андрія Юсова, бійці “РДК” та Легіону “Свобода Росії” фактично виконують функцію озброєної самооборони на території Бєлгородщини.

Україна в належному порядку розгляне звернення про евакуацію цивільних з Бєлгородщини, якщо такі надходитимуть. Андрій Юсов відзначив, що кількість повстанців, які борються проти путінського режиму, зростає, а географія їхніх дій розширюється.

“Так звана “Російська Федерація” на сьогодні – це неспроможна держава, на території якої безліч конфліктів. Центральна влада – неадекватна, і події на Бєлгородщині абсолютно це демонструють. Все, що бодай трохи боєздатне, зосереджене на українських територіях, а на території росії – безлад, хаос, анархія і безвладдя. Це означає, що такі конфлікти можуть ширитись та набирати масштабів у різних куточках країни, яка називається РФ, в тому числі й в столичному регіоні”, – підсумував Андрій Юсов.