Виявляється, що Угорщина не змінила свою позицію щодо постачання зброї в Україну. Країна й надалі не пропускатиме до нас зброю від партнерів через свій кордон.

Про це повідомляє “24 канал”.

Вчора українців ошелешила новина про те, що Угорщина змінила свою позицію щодо транзиту зброї в Україну й вирішила не перешкоджати постачанням озброєння. Проте тепер угорська сторона чи то “перевзулася”, чи то скандально виправдалася заявивши, що не мала нічого такого на увазі.

Побачивши новину про те, що Угорщина вирішила дозволити транзит зброї в Україну, місцеві журналісти одразу звернулися в МЗС. Прессекретар Міністерства закордонних справ Мате Пазолей відповів не одразу, проте згодом таки відписав та заявив, що Угорщина не змінила своєї позиції щодо постачання зброї.

“Позиція Угорщини щодо постачання зброї з самого початку була чіткою: ми не посилатимемо солдатів або зброї в Україну, і ми не дозволимо постачанням зброї перетинати угорсько-український кордон”, – сказав Мате Пазолей.

Він наголосив, що “ця позиція залишається незмінною, тому будь-який портал новин, що стверджує протилежне, не відповідає дійсності”.