У п’ятницю, 22 липня, представники України прибули до Стамбула на переговори з Росією, Туреччиною та ООН про експорт зерна і деблокаду портів Чорного моря. Українську делегацію очолює міністр інфраструктури Олександр Кубраков. При цьому Україна не планує підписувати прямих угод з РФ.

Про це пише “Главред”.

Про прибуття делегації до Туреччини повідомило Міністерство інфраструктури України. Відомство також оприлюднило фотографію із зустрічі з представниками ООН.

Російські ЗМІ повідомляють, що РФ на “зернових” переговорах представлятиме міністр оборони Сергій Шойгу. Зазначається, що він вже також прибув до Стамбула і саме він підписуватиме угоду.

Тим часом радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не буде підписувати ніяких прямих документів з Росією.

“Ми підписуємо договір з Туреччиною і ООН та беремо на себе зобов’язання перед ними. Росія підписує дзеркальний договір з Туреччиною і ООН”, – написав він у в Twitter.

За словами Подоляка, російські кораблі не будуть супроводжувати судна з зерном, а в українських портах не буде представників РФ. У разі провокацій буде негайна відповідь з боку військових.

Також всі судна будуть перевірятися загальними групами у водах Туреччини, якщо виникне така необхідність.