Країни G7 планують затвердити план дій проти Росії, який включатиме зниження цін на енергоносії, щоб зменишит доходи Москви.

Про це пише “Главред”.

Лідери Великої сімки мають намір взяти на себе безпрецедентні довгострокові зобов’язання з надання Україні фінансової, гуманітарної, військової та дипломатичної допомоги. Йдеться, серед іношого, і про своєчасне постачання сучасної зброї. Крім того, стоїть завдання використання доходів від нових мит на російські товари для допомоги українській державі.

Як повідомляє Reuters, офіційний представник саміту Великої сімки розповів про те, що країни працюють над планом дій проти Росії, що включає обмеження на російську нафту.

“Подвійна мета лідерів G7 полягала в тому, щоб прямо націлитися на доходи Путіна, особливо за рахунок енергії, а також звести до мінімуму побічні ефекти і вплив на економіку G7 і решту світу”, – зазначає співрозмовник видання.

Вказано, що нові заходи можуть завдати удару по доходах Росії, знизивши ціни на енергоносії.

Крім того, очікується, що лідери країн Великої сімки візьмуть на себе “безпрецедентне довгострокове зобов’язання в області безпеки, щоб надавати Україні фінансову, гуманітарну, військову і дипломатичну підтримку стільки, скільки буде потрібно”. Йдеться також і про своєчасні постачання Києву сучасних озброєнь.

В Білому домі також зазначили, що президент Джо Байден та інші лідери G7 мають намір перенаправити доходи від нових мит на товари з РФ на допомогу Україні.

“(Країни Великої сімки, – ред.) боротимуться за дозвіл використовувати доходи, отримані від будь-яких нових мит на російські товари, на допомогу Україні, щоб гарантувати, що Росія сплатить вартість війни”, – підкреслили у Вашингтоні.