Бізнесмен Віктор Пінчук і екс-президент Леонід Кучма, яких раніше помічали біля Адміністрації президента, приїздили туди у рамках обговорення Мінського процесу.

“Ми хотіли умовити Леонід Даниловича брати участь в Мінському процесі, і він (Пінчук – ред.) нам допоміг у цьому і все. І слава Богу, Леонід Данилович погодився, тому що ми вважаємо, що є шанси. А Леонід Данилович сказав, що коли повертався і дивився в очі деяким людям (до свого повернення туди – ред.) бачив відсутність бажання вирішити питання”, – сказав радник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір в коментарі theБабель.

Шефір розповів, що Кучма погодився на пропозицію тільки після того, як поставив Зеленському питання: “Ви будете? Я у вас в очах це буду бачити?” і на що отримав ствердну відповідь.

Нагадаємо, що Кучма на засіданні ТКГ у Мінську запропонував зняти економічну блокаду Донбасу.

Третя сторона привітала повернення Леоніда Кучми в делегацію. Сам він перемови назвав конструктивними. Заявив, що в пріоритеті – повернення додому військовополонених, зокрема моряків. Він прогнозує, що питання вирішать найближчим часом.