У Єгипті під час дайвінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. 12-річний хлопчик втратив частину руки нижче ліктя, а його мама отримала глибокі рани від укусів і вже прооперована, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на Фейсбук-сторінку Державного агентства розвитку туризму України.

Під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху сім’я туристів з України постраждала від акули. Це відбулося під час занурення на території заповіднику «Рас Мохаммед», де зупинка екскурсійних яхт заборонена. Матір та її 12-річного сина покусала акула. Травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію.

Послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт українські туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів). Незважаючи на те, що з 1 листопада 2019 року такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми.

Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали.

Наразі лікування дитини взяв на себе уряд Єгипту.

Нагадаємо, Пустять не всіх: для українців ввели нові суворі правила в’їзду в Єгипет

Читайте також:

Новини для відпочивальників: Уряд змінив правила повернення з Албанії та Єгипту

Туреччина, Єгипет, Греція та інші: правила в‘їзду до туристичних країн світу під час карантину (інфографіка)