Глава польського уряду Матеуш Моравецький розкритикував уряд Олафа Шольца за нечітку політику щодо Росії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на ЄП.

“Існує багато роздумів про німецьку стратегію. Особливо про стратегію минулого, про те, наскільки неправильно було розкладати всі яйця в російський кошик і ставити всю стратегію в залежність від російського газу і російської сировини. Зараз багато хто очікував від Німеччини змін, повних змін.

Але ми бачимо, що Німеччина намагається “бути напіввагітною”, мислити трохи по-новому і підтримувати Україну. Але в той же час вони – я маю на увазі уряд і канцлера зокрема – все ще вважають, що все ще слід повернутися до звичного порядку денного з Росією. Я не думаю, що це коли-небудь стане можливим з цим квазі-тоталітарним режимом. Росії доведеться повністю змінитися”, – наголосив глава польського уряду.

За його словами, Німеччина має потенціал, щоб надавати набагато більшу підтримку, ніж вона робила досі.

“Вона має силу ухвалювати рішення в Європейському Союзі, вона має гроші для України, вона має дипломатичну владу”, – пояснив Моравецький.

Він додав, що через зволікання Берлін втратив довіру серед багатьох європейських держав.

“Я б сказав, що рік тому в Німеччини було багато довіри з боку багатьох інших країн. І зараз цей маятник рушив у бік недовіри. Особливо в сім’ї країн Центральної та Східної Європи, а також членів Європейського Союзу”, – підсумував Моравецький.