Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв наголосив, що із 12 травня у столиці розпочнуть проведення гідравлічних випробувань тепломереж, що є необхідною частиною підготовки їх до роботи взимку. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Ми мали розпочати тестування мереж ще на початку квітня, одразу після завершення опалювального сезону. Однак, враховуючи карантин і перебування багатьох людей вдома або на дистанційному режимі роботи, місто прийняло рішення відтермінувати їх проведення. Враховуючи перший етап послаблення карантину та необхідність повноцінної технічної підготовки мереж, ми розпочинаємо процес гідравлічних випробувань», – сказав Пантелеєв.

Зазначається, що тестування мереж затверджено на рівні профільного міністерства Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду. Ці правила стосуються не лише Києва, а й усіх міст.

У КМДА додали, що проведення гідравлічних випробувань у теплових мережах заплановане у всіх районах Києва для того, щоб перевірити їх на міцність та уникнути підвищеної аварійності під час старту опалювального сезону. Крім того, такі перевірки значно знижують аварійність і в опалювальний період.

Випробування проводитимуть поетапно у кожній зоні всіх теплоджерел – відповідно до затвердженого графіку. Передбачено, що на кожній окремій ділянці гідравлічні випробування триватимуть близько двох тижнів. На цей час відповідні теплові пункти відключатимуть, а подача гарячого водопостачання тимчасово припинятиметься.

Петро Пантелеєв наголосив на тому, відключення гарячої води – необхідний крок для проведення комунальними службами зазначених робіт.

«Ми розуміємо, що відсутність гарячої води – це дискомфорт і перепрошуємо у киян за це. Однак іншого способу підготовки мереж централізованої системи теплопостачання, яка працює в столиці, немає. Просимо з розумінням поставитись до цього кроку. Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» та його працівники максимально якісно та оперативно виконуватимуть ці роботи», – сказав Петро Пантелеєв.

Як нагадали в пресслужбі, раніше заступник голови КМДА інформував про те, що міська влада звернулась до Кабінету Міністрів України з пропозицією змінити формат гідравлічних випробувань теплових мереж. Так, відповідні зміни необхідно вносити у профільне законодавство, щоб зменшити терміни, коли в будинку відсутня послуга гарячого водопостачання під час проведення тестувань трубопроводів.

Нагадаємо, у Києві почали обстеження тепломереж за допомогою дронів (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Києві замінять 150 км аварійних тепломереж

Столична влада обіцяє подолати критичну аварійність тепломереж за 5 років

Популярні новини зараз

Автобус впав у прірву на Київщині – є загиблі, на місці ДТП працює поліція

Мер Гамбурга прибув до Києва

У столиці п’яний водій вантажівки протаранив АЗС

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Показати ще