31 липня у Музеї історії Києва для відвідувачів відкривається міжнародна виставка сучасного італійського мистецтва «Шовковий шлях. Мистецтво та сучасні художники з Італії». Проєкт включає роботи 38 італійських митців кількох поколінь, що презентують різні художні напрями і стилі.

Про це пише “Вечірній Київ”.

«Шовковий шлях. Мистецтво та сучасні художники з Італії» — це мистецька інтерпретація стародавнього караванного шляху, який з’єднував Європу та Азію. Виставка розпочинає цей шлях у Києві. Далі продовжить свою подорож за маршрутом Анкара-Тбілісі-Ташкент-Пекін та завершить її у Сіані у 2022 році.

Проєкт об’єднує роботи 38 італійських митців кількох поколінь, починаючи з колекції творів італійського мистецтва 1950-х років з Палацу делла Фарнезіна (Palazzo della Farnesina), який є штаб-квартирою Міністерства закордонних справ у Римі, до робіт сучасних митців Італії. Ці митці представляють різні художні напрями і стилі та використовують широкий спектр способів вираження.

На виставці будуть представлені картини, написані акрилом на полотні, цифрові фотографії, відео-арт, скульптура та авторські інсталяції. Вибрані роботи яскраво презентують різні аспекти перетину художньої культури минулого та сучасності, мов ті каравани, що йшли по віддалених землях на Схід, навантажені товарами різних видів, створюючи або відтворюючи нові і давні оповіді: від драконів до високотехнологічної культури, від даоських храмів до глобального ринку.

Автори проєкту прагнуть віднайти зв’язок між «дарами» з минулого і його впливом на сучасних митців Італії та презентувати зібраний ними творчий доробок глядачам із різних країн світу. Ця виставка — яскрава рефлексія на неоднорідність сприйняття світу, естетичних теорій та досвіду загальновизнаних великих італійських митців їхніми сучасниками.