В очікуванні повномасштабної війни з Росією прості українці почали проводити навчання для відображення можливого нападу.

Про це пише “Сьогодні”.

Кореспондент CNN побував на асфальтовому заводі біля Києва та показав, як відбуваються навчання на полігоні для цивільних осіб.

Як зазначає кореспондент, на полігоні зібралося чимало журналістів, а також добровольців, озброєних у кращому разі дробовиками.

Цивільні добровольці тренуються, щоб відобразити можливе російське вторгнення.

“Ми маємо вирішальний момент для нашої країни, ми маємо реально великий ризик російського вторгнення, яке може статися незабаром… Усі цивільні мають бути готові”, – розповів волонтер Сергій Чарник.

Ці люди вірять, що демократія в їхній країні є головним страхом для Володимира Путіна, який боїться вступу України до Євросоюзу та НАТО, йдеться у сюжеті.

“У путінській Росії всі російські громадяни повністю раби. Він (Путін. – Ред.) відчуває пастку, тому що українці подали поганий приклад росіянам та білорусам. Ми показуємо нашим сусідам, як кожен громадянин має вільно відстоювати свої громадянські та національні права”, – заявив один із учасників навчань.