У парковій зоні, що на вулиці Бульварно-Кудрявській, урочисто відкрили бюст Великого маршала та Президента Республіки Перу Рамона Кастільї-і-Маркесадо з нагоди 200-річчя незалежності держави.

Про це пише “Вечірній Київ”.

За терміни президентства Рамона Кастільї-і-Маркесадо (займав цю посаду кілька разів в період з 1845 до 1963) було закладено основи прогресивної як на XIX століття країни. В Перу відкрили державні школи, побудували важливі залізничні шляхи, структурно розподілили державний бюджет, збільшилася експортна торгівля природними ресурсами, посилилася роль католицької церкви.

Великий маршал Перу пропагував соціальні досягнення, підтверджуючи в такий спосіб реальність демократичних цінностей, надав свободу рабам і скасував данину для корінних індіанців. Завдяки зразковій діяльності на посаді Кастілья став лідером, який увійшов в історію за величезний внесок у розбудову країни.

Як повідомляє Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв, захід організувало Почесне консульство Республіки Перу в Україні. До врочистостей долучилися Надзвичайний і Повноважний Посол Перу в Україні Альберто Салас Бараона, почесний консул Перу в Україні Ігор Баленко, представники Міністерства закордонних справ України, дипломатичного корпусу, Київської міської державної адміністрації та Шевченківської райдержадміністрації, співробітники Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв.

Церемонію відкриття бюста розпочали з урочистого виконання гімнів України та Республіки Перу на знак плідної двосторонньої співпраці та дружніх відносин між державами.