Колишні партнери по коаліції “Блок Петра Порошенка” і “Народний фронт” вважають, що скасовувати депутатську недоторканність не треба.

Про це йдеться у сюжеті “ТСН”.

“Мені особисто погрожували фізичної розправою. Мені і моїй родині. А ви кажете: немає реальних загроз. У наших політичних реаліях це дуже небезпечно – знімати недоторканність”, – сказала нардеп від БПП Ольга Червакова.

Член фракції “Народний фронт” Віктор Романюк заявив: “Це популізм. Абсолютно не вирішує нічого для нашої країни. Я категорично проти зняття депутатської недоторканності. Це перетворює депутатів на ручний механізм управління”.

“Понатискай кнопки, коли в опозиції і подивишся, який пресинг буде. По-друге, з 8-10 колег зняли недоторканність. Наприклад, з Надії Савченко. Зняли, її арештували. Ми будемо не статисти, а біглі статисти”, – сказав нардеп від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка.

У листопаді 2014 року фракції “Народний фронт”, “Блок Петра Порошенка”, Радикальної партії Олега Ляшка, “Батьківщина” та “Самопоміч” підписали коаліційну угоду.

Підписанти декларували скасувати депутатську недоторканність та ухвалити пропорційну систему виборів за відкритими списками.