Опозиція заблокувала президію Верховної ради під час розгляду законопроєкту 4298, який вносить зміни до закону “Про місцеві державні адміністрації” та деяких інших законодавчих актів щодо реформування територіальної організації виконавчої влади та на якому базується так званий “закон про столицю”.

Подія сталася під час засідання 18 листопада, повідомляє Суспільне.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного Роксолана Бичай, причиною для блокування став розгляд документу за спецпроцедурою, що дозволяє ухвалити його у скорочені терміни.

Зокрема, депутати обурились через те, що їм вчасно не надали порівняльні таблички щодо проєкту закону. Через це вони заявили, що не хочуть аби зараз голосували за спрощеною процедурою.

У зв’язку із блокуванням голова Верховної ради Руслан Стефанчук оголосив 15-хвилинну перерву та запросив до себе керівників фракцій.

Після перерви Стефанчук повідомив, що фракції дійшли згоди щодо розгляду законопроєкту.

“Зараз ми поки тимчасово відкладаємо розгляд питань, пов’язаних зі спецпроцедурою. Натомість всі фракції і групи сьогодні за пів години подадуть кількість поправок, які вони будуть ставити по цих двох законопроєктах, щоб ми зняли питання спаму”, – заявив він.

Після цього спікер оголосив, що Рада переходить до розгляду інших питань.