Пріоритетом нового пакету військової допомоги, виділеного США для України, є боєприпаси до вже наявних систем.

Про це заступник міністра оборони США Колін Каль повідомив 8 серпня на брифінгу в Білому домі, який Reuters транслював у YouТube, пише “Гордон”.

Відповідаючи на запитання, чому в пакеті немає нових реактивних систем залпового вогню HIMARS, він сказав, що на сьогодні Пентагон забезпечив їх уже 16, і це дійсно досить багато.

“Це не ті системи, яких, за нашими оцінками, потрібно сотні, щоб впливати. Це системи точного наведення для дуже конкретних типів цілей і українці використовують їх саме так”, – відповів Каль.

За його словами, Великобританія та ФРН зобов’язалися доправити Україні по три РСЗВ, схожі за боєздатністю з HIMARS, це M270 і MARS II.

Заступник глави Пентагону поінформував, що новий транш допомоги охоплює високоточні заряди GMLRS для HIMARS, які вражають цілі на відстані 70 км.

“Використання цих боєприпасів, якщо порівнювати з авіаударом із точковим наведенням: за їх допомогою ЗСУ вражають вузли командування й управління, центри забезпечення та логістики, головні радарні системи”, – уточнив він.