У Парламентській асамблеї Ради Європи в Страсбурзі посилили охорону та обмежили роботу представників телеканалів у кулуарах.

Так відеозйомку дозволяють лише у визначеній зоні, окресленій стрічкою. Кожен телеканал має визначене місце, повідомляє Укрінформ.

Розстановка знімальних груп здійснена за національною приналежністю. Найближче до зали засідань розмістили шість українських телеканалів, далі – вісім російських.

Таким чином журналісти будуть обмежені працювати у так званому форматі динамічного стріму.

Мотивами такого рішення називають запобігання конфліктних ситуацій, які на минулих сесіях ПАРЄ провокувала журналістка “Россия 24” Ольгою Скабєєвою. Представники української делегації в ПАРЄ звернулися до Асамблеї з проханням обмежити їх від неетичної поведінки співробітників російського телеканалу.

Літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи проходить у Страсбурзі з 24 по 28 червня.

Головним питанням порядку денного засідання може стати скасування або значне обмеження санкційного механізму Асамблеї. Так російська делегація може знову повернутись без виконання міжнародних зобов’язань.

Росію позбавили права голосу в Парламентській асамблеї Ради Європи в квітні 2014 року у відповідь на окупацію Криму та агресію проти України.

У червні 2017 року російська сторона вдалася до фінансового шантажу РЄ, припинивши сплачувати внески до організації.

Зараз у Раді Європи певні організації намагається повернути РФ до ПАРЄ, незважаючи на несплату Москвою цих внесків, порушення норм міжнародного права, продовження агресії проти України.