Політсили Володимира Зеленського, Святослава Вакарчука і Юлії Тимошенко діятимуть спільно в новообраному парламенті.

Про це заявив народний депутатом від партії “Європейська солідарність”, голова фракції “Блок Петра Порошенка” у Верховній Раді 8-го скликання Артур Герасимов журналістам у понеділок, пише “Інтерфакс-Україна”

“Сьогодні ми побачили прообраз нової коаліції – ми чітко зараз бачимо, що це буде “Слуга народу”, як на мене, “Голос” і “Батьківщина”, – сказав він.

Коли сьогодні монобільшість розподіляла посади серед фракцій, зокрема числі опозиційних, “побачили, що деякі з них зовсім не опозиційні”, сказав Герасимов.

“Бачимо, що відбувається тісна співпраця і перерозподіл думок і всього іншого між “Слугою народу”, “Голосом” і “Батьківщиною”, – зазначив Герасимов, додавши, що це випливає з ухвалених попередніх рішень, “а завтра під час роботи групи голосуватимемо повністю й офіційно”.

“Бачимо, що відбувається тісна співпраця і перерозподіл думок і всього іншого між “Слугою народу”, “Голосом” і “Батьківщиною”, – розповів нардеп, додавши, що це випливає з ухвалених попередніх рішень, “а завтра під час роботи групи голосуватимемо повністю й офіційно”.

У Верховній Раді 9-го скликання працюватимуть 424 нардепи. Їх українці обирали на позачергових виборах 21 липня. До парламенту пройшли “Слуга народу” – 254, “Опозиційна платформа – За життя” – 43, “Батьківщина” – 26, “Європейська солідарність” – 25, “Голос” – 20, інші партії – 10, самовисуванці – 46.