2 грудня піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни. А саме, у парку Відрадний було виявлено 5 боєприпасів Д-76 мм. Всі вилучені снаряди було знищено на полігоні. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у м. Києві.

«Так, 2 грудня на вул. Михайла Донця, 13, що у Солом’янському районі столиці, у парку Відрадний під час проведення земляних робіт виявлено артилерійські снаряди Д-76 мм. у кількості 5 одиниць. Всі виявлені боєприпаси часів другої світової війни. Групою піротехнічних робіт Мобільного рятувального центру ДСНС України виявлений снаряд вилучено та знищено на полігоні», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всього з початку 2019 року у столиці було вилучено та знищено 1124 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.
ДСНС попереджає, що при виявлені небезпечних предметів треба обов’язково зателефонувати за номером 101, не торкатися вибухонебезпечного предмета та не допускати людей до місця його знаходження.

«Шановні кияни та гості міста! Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві попереджає, що при виявленні згадок часів минулих війн слід бути вкрай обережними. Перше, що треба зробити – зателефонувати за номером 101 та повідомити, де знайдений небезпечний предмет. Далі необхідно обгородити місце його знаходження та не допускати до нього інших людей, особливо дітей. Не чіпайте, не пересувайте, не стукайте по корпусу, не розбирайте вибухонебезпечний предмет», – наголошує пресслужба ГУ ДСНС України у м. Києві.

Нагадаємо, Біля Шулявського мосту знайшли снаряди часів Другої світової (відео)

Читайте також:

Поблизу автодороги Біла Церква – Фастів знайшли 100 артилерійських снарядів

У поїзді Харків-Київ більше двох годин шукали вибухівку