Арт-поїзд #ШахрайГудбай, де розміщені поради щодо правил безпеки платежів, курсуватиме у серпні синьою гілкою київського метро, щоби навчити пасажирів фінансовій грамотності. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Київського метрополітену.

«#ШахрайГудбай нагадує нікому не повідомляти пін-код своєї картки, не варто піддаватись на емоції та не відправляти кошти незнайомцям, які телефонують щодо родичів, до детального з’ясування їх місцезнаходження. Ці та інші важливі поради, розміщені на інформаційних матеріалах, курсуватимуть в метро до кінця серпня», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі зазначили, що найпопулярнішим методом шахрайства з платіжними картками сьогодні є соціальна інженерія – коли користувачі самі переказують гроші аферистам або розкривають їм дані своїх карток.

Так, за даними Нацбанку, минулого року сталося майже 72 тисячі випадків незаконних дій з платіжними картками. 58% із них – в інтернеті.

«З’явилися й нові сценарії, коли користувачам під виглядом державних органів обіцяють грошову допомогу через карантин і у такий спосіб виманюють дані платіжних карток», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Києві з`явиться артсквер імені Василя Сліпака

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал– тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Урбаністичні мотиви: підземні переходи на проспекті Науки перетворюють на арт-об`єкти (фото)

Казки з квітів: арт-об`єкти у парку Перемога та акваріум на Лівобережній (фото)