Українська розвідка підтвердила другий рейд бійців РДК і легіону “Свобода Росії” до Бєлгородської області РФ. Втім, українські розвідники наголошують, що у цій “спецоперації” беруть участь лише громадяни РФ.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі Суспільному, пише ТСН.

Він зазначив, що цілі операції, які зараз проводять російські повстанці на території Бєлгородської області, потрібно уточнювати безпосередньо у представників цих структур.

“Тривають заходи за участю цих структур та їхніх прихильників. Щодо цілей, необхідно уточнювати у представників РДК та Легіону, які діють на території РФ автономно”, — сказав Андрій Юсов.

У Мережі повідомляють, що бійці РДК вже ведуть бої в передмістях Шебекіно. Кадри, на яких видно військовий та чути стріляиниу, поширюють у пабліках.

Тим часом у Міноборони відчиталися за події на території Бєлгородської області. Там не визнають, що це були російські добровольці, які повстали проти режиму Путіна. У РФ заявляють про спробу прориву кордону “українськими терористичними формуваннями”.

“Самовідданими діями російських військовослужбовців відбито три атаки українських терористичних формувань. Внаслідок активних дій підрозділів прикриття Державного кордону Західного військового округу та ФСБ Росії терористичні формування київського режиму, зазнавши суттєвих втрат, відкинуто”, – заявили у Міністерстві країни-агресорки.