Рашистські офіцери почали масово вивозити свої сім’ї з окупованого Мелітополя Запорізької області, які вони раніше привезли у місто на відпочинок “на літо”. Але усім зрозуміло, що вони тікають, бо бояться наступу ЗСУ та сил супротиву.

Про це у ефірі Апостроф TV розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

Увечері понеділка, 22 серпня, російські окупанти завезли в Мелітополь 10 хімлабораторій, які вже розташували на території міста. Це зроблено після масового отруєння рашистів у Василівці, коли понад 30 осіб отруїлися невідомим токсином. Лабораторії підняли чергову хвилю паніки та евакуації мирних мешканців, зазначив Іван Федоров.

Також міський голова прокоментував останні вибухи, які сталися на складах та базах рашистів “Рефма” та “Агат”. Він наголосив, що “Агат” належить гауляйтеру Євгену Балицькому, який надав підприємство для розміщення складів. “Завдяки силам супротиву та партизанам всі локації та координати розміщення складів на території району передаються ЗСУ, а слідом “прилітає бавовна”, – зазначив мер.

Він наголосив, що знищення залізничної інфраструктури в регіоні та в самому місті є пріоритетом для ЗСУ, оскільки саме залізницею росіяни постачають сили та засоби на південь, нагадавши, що тиждень тому стався вибух на залізничному мості на околиці Мелітополя, після чого рашисти два дні розбирали завали, але рух так і не відновили.

“Транзит техніки ворога через місто йде постійно. Вчора по околицях міста пройшли 30 одиниць броньованої техніки. Інколи рашисти влаштовують показові проїзди, але, зазвичай, це – переміщення”, – розповів Іван Федоров.

Мер додав, що замість колаборантів з місцевих, окупанти ставлять своїх людей, яких завозять з Росії. Зазвичай, це якісь заступники губернаторів з регіонів країни-агресора. “Чиновники” розповідають про якісь будівництва та відновлення, але всі чудово розуміють, що насправді нічого цього не буде, резюмував мер Мелітополя.