У заблокованому росіянами Маріуполі загинула журналістка, письменниця, членкиня Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, керівниця літературного клубу «Азов’є» Наталя Харакоз.

Про це пише «Детектор Медіа».

У коментарі представниці ІМІ родичка журналістки Анна Котихова розповіла про те, що будинок Наталі Харакоз згорів і обвалився. Тож після цього жінка була змушена жити та переховуватися в підвалі.

На початку квітня рідні дізналися від сусідів про смерть жінки, але намагалися дізнатись обставини та причини смерті. Через відсутність зв’язку отримати цю інформацію було складно.

«Авторка безлічі книжок та редакторка моїх, у перший день вторгнення вона надіслала мені чернетку чергової моєї книги з припискою “Надсилаю, поки є інтернет, збережи собі”. Я зберегла. Але не зберегла жодної з її книг. Квартири – і моя, і її – вигоріли вщент разом з усіма книжками. І я не знаю, чи збереглись її рядки хоча б в одній бібліотеці, хоча б в одному музеї, хоча б у чиємусь вцілілому будинку.Зараз я дуже хочу перечитати її повість “Анютины письма”, про те, як переживала другу світову Анюта, на честь якої мене назвали. Але можу лише хапати фрагменти з пам’яті», – написала Котихова у фейсбуці.