Адміністрація московського слідчого ізолятора “Лефортово” прийняла передачі для п’ятьох українських політв’язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба та Миколи Карпюка. Про це у фейсбуці написала російська правозахисниця Вікторія Івлєва.

“Сьогодні вранці з Льошею Боганцевим поїхали навмання в “Лефортово”, зібравши п’ять передачок. Усі передачі взяли. У передачах: грудинка, сир, домашній сир, масло, молоко, сметана, лимони, часник, персики, огірки, помідори, зелень, філе форелі, чай, кава, цукор, круасан, буряк варений у вакуумі, горіхи. Але все це повна дурниця в порівнянні з прізвищами людей, яким передали ці продукти”, написала Івлєва.

Чи й досі там перебувають бранці Кремля, Івлєва відповіла, що не знає.

“Одразу після публікації цього поста мені посипалися запитання а чи правда, що вони там. Громадяни, я всередині СІЗО не буваю, права такого у мене немає, але не бачу сенсу приймати передачі для людей, яких немає в наявності. Все, що ми зробили це віднесли передачі, і у нас їх прийняли. Думаю, решта справа адвокатів”, написала Івлєва.
Варто зазначити, що переважно в СІЗО не приймають передачі для ув’язнених, які там не перебувають.

16 серпня Володимира Балуха вивезли з колонії міста Торжок Тверської області, а 19 серпня публічною стала інформація, що з в’язниці “Владимирський централ” “вибув” Микола Карпюк. Також 19 серпня російський адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що не знає, де перебуває Володимир Балух.
Про ймовірне перевезення решти українських в’язнів Кремля з цієї п’ятірки до Москви не було жодної інформації.