У парку Партизанської слави в Дарницькому районі столиці виявили ящики із зіпсованими фруктами. Там багато винограду, персиків та інших, досить дорогих фруктів і ягід.

Про це повідомляє “РБК-Україна”, посилаючись на  програму NewsRoom на телеканалі “Київ”.

Фрукти почали псуватися і сильно смердіти, а навколо кружляють комахи – бджоли, оси та мухи.

Цілком ймовірно, що фрукти викинув продавець, який вирішив не витрачатися на їх утилізацію. На коробках є записки з маркуванням і вказані дати. У деяких фруктів закінчився термін придатності і їх явно вже не можна було продавати.

Виноград, наприклад, був упакований в травні 2021 року, а ось персики – вже в липні цього року. На наклейках є також імена людей, які пакували ці партії. Але швидше за все, реалізацією продуктів вони не займалися.

Місцеві жителі шоковані ситуацією, оскільки самі фрукти досить дорогі, а викидати їх біля парку зовсім неприпустимо. Припустили, що фрукти до парку могли привести з Дарницького ринку, які розташований зовсім поруч.

Як розповіла місцева мешканка Дарина, ввечері 21 липня вона гуляла в парку і нічого там не було, а коробки з’явилися 22 липня рано вранці.

“Вранці 22 липня вже о 8:00 тут була купа. Запах сильний стоїть, на нього зреагував мій пес”, – розповіла дівчина.

Крім того, виноград і персики знаходяться в пластикових ящиках. Самі фрукти – це органіка, з часом вона просто перегне, а ось ящики явно завдають шкоди навколишньому середовищу.