На станціях «Чернігівська», «Іподром», «Площа Льва Толстого», «Дорогожичі», «Житомирська» та «Контрактова площа» тривають ремонтні роботи — шпаклювання, заміна плитки тощо. Вони передбачені річним планом капітальних ремонтів Київського метрополітену.

Про це пише «Вечірній Київ».

На станціях проводиться шпаклювання та побілка колійного склепіння, заміна плитки на стінах, перекладання гранітного покриття, ремонт сходового полотна.

У деяких місцях, як, наприклад, у переході станції «Контрактова площа», заміняють стару плитку. Як пояснюють у КП «Київський метрополітен», вона більше не виробляється і досить сильно пошкоджена за 45 років експлуатації.

«Таких місць багато можна зустріти у місті — кераміка чи мозаїка на стінах заводів, шкіл, поліклінік, інститутів. Ці об’єкти не мають охоронних статусів, а відповідно ремонтуються за загальними нормами, — розповіла заступниця начальника метрополітену Наталія Макогон. — Однак на території наших станцій ми вирішили залишати невеликі квадрати для історії метрополітену. Пізніше поряд будуть розміщені таблички з коротким описом та авторами зразків».

Капітальні ремонти інфраструктури метрополітену плануються щорічно та проводять відповідно до визначеного графіка на підприємстві. Це дозволяє безпечно перевозити пасажирів, які користуються станціями.