У Києві без подорожчання плати за проїзд у громадському транспорті цього не обійтись.

Про це в ефірі телеканалу “Київ” розповів мер столиці Віталій Кличко, передають “Коментарі”.

У столиці вимушені підняти ціни на проїзд у громадському транспорті через значне підвищення тарифів на електроенергію та з інших причин, зазначив Кличко.

“Ціни зростають та собівартість проїзду вже далеко не та. У нас транспорт дотаційний кожного року на 4,5 мільярди гривень. бюджет це сплачує. Один мільйон льготників в нашому місті з трьох мільйонів мешканців, тобто — кожен третій”, — пояснив мер столиці.

За його словами, тарифи на проїзд інші міста України вже підняли, Київ утримується до останнього. Проте, навіть після здорожчання проїзду, льготи збережуть.

“Ми живемо у ринкових умовах. Потрібно й підвищувати заробітні плати працівникам. Нам потрібно закуповувати новий транспорт. Від нас вимагають нові дороги. Все це коштує грошей”, — продовжив голова Київської державної адміністрації.

У грудні на громадське обговорення винесли пропозицію щодо зростання цін на квитки з 1 січня 2022 року на проїзд в автобусах, тролейбусах, трамваях та метро до двадцяти гривень. Ця новина шокувала киян та гостей столиці. Згодом мер Києві Віталій Кличко пообіцяв, що зростання тарифів на проїзд у громадському транспорті до кінця опалювального сезону не буде та знов запевнив у цьому наприкінці року.

“Двадцять гривень — це спекуляція. Двадцяти гривень не буде… Я обов’язково буду презентувати обґрунтування підняття цін на проїзд у транспорті. До кінця опалювального сезону, розуміючі, що люди багато сплачують за опалення, підняття тарифів на проїзд у транспорті не буде. Ми повернемось до цього питання навесні. Будемо розглядати різні ціни”, — заявив Кличко.

Для власників “Картки киянина” ціна на одну поїздку буде значно дешевшою, незалежно від кількості поїздок, додав мер столиці.