У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який видав себе за родича міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та «продавав» посаду в МВС за 60 тисяч доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Прокуратура АР Крим та міста Севастополя.

«За процесуального керівництва прокуратури автономії викрито злочинну діяльність жителя АР Крим, який, видаючи себе за родича міністра внутрішніх справ України, пропонував посаду в МВС за 60 тисяч доларів США», – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що чоловік, переїхавши до столиці, почав поширювати інформацію про свої нібито родинні зв’язки Монастирським та можливості працевлаштування на керівні посади в Міністерстві внутрішніх справ. На підтвердження «родинних зав’язків» чоловік пропонував придбати у нього оперативні талони МВС для автомобілів, які залишились на півострові після окупації. Тобто, маючи такий «документ», автомобіль не підлягає жодним перевіркам.

Фігурант у серпні минулого року запропонував знайомому обійняти посаду керівника одного з департаментів МВС, за що вимагав 60 тисяч доларів. Під час зустрічей чоловік вказував на необхідність передачі йому спочатку 10 тисяч доларів, які він нібито мав передати до кадрового підрозділу відомства для початку процедури працевлаштування.

Правоохоронці 1 лютого затримали фігуранта під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 10 тисяч доларів.

Готується повідомлення про підозру у зловживанні впливом (ст. 369-2 Криміального кодексу України) та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу. Тривають першочергові слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.