У столиці затримали 25-річного киянина, який вистрілив у поліцейського і зачинився у квартирі, передає Хрещатик.News із посиланням на повідомлення Нацполіції.

Подія сталася близько 15-ї години в одному з будинків на вул. Григоренка, де мав відбутися обшук.

Чоловік відчинив двері квартири правоохоронцям, а коли ті представилися, вистрілив в одного із них. Після цього правопорушник зачинився у помешканні.

28-річного співробітника кіберполіції з вогнепальним пораненням ноги госпіталізували. Для затримання зловмисника у столиці була введена спеціальна поліцейська операція. У результаті спецпризначенці КОРДу затримали молодика.

Правопорушником виявився 25-річний киянин. Пістолет, попередньо – травматичної дії, вилучено. Із затриманим проводяться слідчі дії.

За інформацією Департаменту кіберполіції Нацполіції України, затриманий на веб-сайті пропонував організацію Інтернет бізнесу «під ключ». Клієнти сплачували внески від 27 до 60 тисяч гривень. Отримавши гроші, зловмисник зникав, а взяті на себе обов’язки не виконував. Попередньо встановлено, що від шахрайських дій постраждали понад дві сотні осіб. Сума збитку становить понад 8 мільйонів гривень.

За фактом поранення поліцейського слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Тепер молодику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, що затримано бойовика «ДНР», який стріляв у київських поліцейських (відео). Також у Києві невідомий розстріляв маршрутку (відео).

Читайте також:

В Дарниці чоловік обстріляв авто поліцейських

Стрілянина в Українці: поліція встановила 22 учасників конфлікту, тривають обшуки