На Дарницькому мосту у Києві уже пробурили й забетонували половину буронабивних паль, які необхідні для спорудження нової лівобережної розв’язки.

Як повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури, на яку посилається “Главред”, добудова залізнично-автомобільної переправи через Дніпро триває у режимі 24/7 в рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

На об’єкті працюють 110 фахівців, залучено понад 50 одиниць спеціалізованої мостобудівної техніки. Зокрема, 2 потужні бурові установки. Завершити основні роботи планують до кінця 2022 року.

“Окрім буріння, триває виготовлення металевих конструкцій, бетонні та інші роботи”, – зазначають в міністерстві.

Проєкт передбачає спорудження лівобережної розв’язки Дарницького мосту з 2 з’їздами на Дніпровську набережну (у бік проспекту Бажана й у бік мосту Патона), та заїзду на міст з боку проспекту Бажана.

Дарницький міст лишається недобудованим вже понад 10 років. Через відсутність автомобільних з’їздів на лівому березі Дніпра водії не можуть повноцінно користуватись переправою, а столиця і далі стоїть у заторах.

“У результаті виник дисбаланс транспортних потоків міста Києва: сусідні мости — Південний та Міст ім. Патона — значно перевантажені, тоді як Дарницький має суттєвий резерв пропускної здатності. Завдяки наявності 6 смуг руху, по 3 у кожному напрямку, після завершення проєкту, його пропускна здатність буде становити 35 тисяч автомобілів на добу”, – йдеться у повідомленні МІУ.