У Києві вже розпочали монтаж святкової новорічної ілюмінації. В першу чергу буде прикрашена центральна частина міста.

Про це журналісту УНН повідомили у КП “Київміськсвітло”.

“КП „Київміськсвітло“ вже розпочало роботи з ремонту та монтажу святкової новорічної ілюмінації. В першу чергу прикрашена буде центральна частина міста. Зокрема ілюмінація буде встановлена на вулицях та площах Києва, а також на прилеглій до них територіях”, — розповіли у пресслужбі.

Як розповіли у КП “Київміськсвітло”, тільки для прикрашання центральної вулиці міста Хрещатик використано понад 3 тис. метрів гірлянд та 200 світлових приладів, які встановлені на деревах і адміністративних будівлях, це: Національна Філармонія, Національна музична академія України , Київська Міська Державна Адміністрація, Укоопспілка, тощо.

“12 км гірлянд прикрашатимуть вул. Богдана Хмельницького, 22 світлові конструкції-мотиви та 1 км. гірлянд — Володимирський узвіз. А ще Майдан Незалежності, Європейська площа, вул. Грушевського…Прикрашатимуть нашу столицю новорічні гірлянди, мотиви із попередніх років, щоб не витрачати додаткових коштів”, — зазначили у пресслужбі.

Окрім того, додали, що новорічну ілюмінацію в столиці України увімкнуть з 19 грудня — у День Святого Миколая.

Президент Folk Ukraine, яка відповідає за організацією новорічних дійств, Ігор Добруцький розповів, що цього року головну ялинку країни на Софійській площі прикрасять за тематикою Різдва — з вертепом і шатром.

Резиденцію Санти, який постане в образі чарівника-дослідника Доброчара, разом з фестивалем ілюмінації перенесли за місто. Там також буде фотозона й атракціони з виставкою метеоритів і телескопів.