Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами центрального апарату СБУ викрито групу осіб, які займалися підробленням свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 за грошову винагороду.

Про це пише «Україна Кримінальна».

Установлено, що до вказаної групи осіб входили лікарі та працівники однієї з лікарень міста Києва, які організували протиправну схему з незаконної видачі міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 за грошову винагороду у розмірі від 4 до 6 тисяч гривень.

Так, один з учасників групи здійснював пошук потенційних клієнтів та приймав від них замовлення, після чого передавав дані про замовників медичним працівникам. Надалі відомості про начебто здійснену вакцинацію цих громадян вносились іншим учасником групи до електронної системи eHealth для подальшого завантаження до Єдиного порталу державних послуг «Дія».

Отримані від клієнтів грошові кошти переховувались на рахунок іншого учасника групи, який їх обготівковував та розподіляв між учасниками протиправної схеми.

На даний час на підставі ухвал суду тривають обшуки в одній з столичних лікарень та місцями проживання фігурантів. Під час обшуків вилучено документи, які підтверджують протиправну діяльність, а також грошові кошти на загальну суму понад 1, 8 млн грн.

Слідчі дії тривають.