У Києві співробітників медзакладів викрили на розкраданні коштів, виділених на боротьбу з пандемією COVID-19. Попередньо, шляхом злочинних махінацій зловмисники привласнили майже 2 млн грн.

Як повідомила пресслужба СБУ, на яку посилається OBOZREVATEL, до “схеми” причетні посадовці медустанов та приватні підприємці, які продавали обладнання. Попри те, що законодавством передбачено звільнення від оподаткування ПДВ таких операцій, розкрадання коштів відбувалося за рахунок внесення до вартості угод суми ПДВ.

“Гроші привласнювалися із закупівель анестезіологічних систем та апаратів штучної вентиляції легенів, необхідних для запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

За фактом події головному бухгалтеру держустанови Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.