Медіа-скульптуру з переробленого пластику “Київський Кит” художника Валерія Коршунова встановлять на ВДНГ, за павільйоном №9. “Кит” має привернути увагу городян до розв’язання проблеми забрудненої сміттям природи, зокрема річки Дніпро.

Про це експоцентр повідомив на Facebook, пише Суспільне.

Скульптура створена з переробленого пластику, який збирали на відкритих освітніх практикумах у місті – до них міг приєднатися кожен киянин. Монтажні роботи триватимуть до 10 вересня.

“Ми хочемо показати, що пластик не обов’язково повинен стати сміттям і отрутою. Замість цього, його можна використовувати повторно і зробити неймовірні речі”, – говорять творці проєкту.

Медіаскульптура “Київський Кит” стане найбільшою скульптурою в Україні, створеною з переробленого пластику, і першою інтерактивною скульптурою, що буде відображати навколишній екологічний стан міста.

Завдяки інтерактивному сяйву скульптура та її оточення будуть змінюватися в залежності від рівня якості повітря у Києві, кількості опадів, пори року, календарної дати та навіть від фази місяця, що пов’язане із рівнем припливів по всьому світу.