У день, який євреї називають Хай Елул, новий посол Ізраїлю Міхаель Бродський разом з головним рабином Києва Рав Йонатаном Бениамином Марковичем встановили оберіг зі словами Тори біля входу в новий, найбільший в столиці і Центральній Україні, Єврейський общинний центр Київської Єврейської Общини.

Про це пише “Український дощ”.

На урочистому заході були присутні Міхаель Бродський, Рав Йонатан Беніамін Маркович, Олег Вишняков і Йонатан Бен Дор. Міхаель Бродський разом з головним рабином Києва Рав Іонафан Беніаміну Марковичем встановили оберіг зі словами Тори.

“Відкриття синагоги і нового громадського центру є яскравим і важливим доказом розквіту і розвитку єврейського життя в Україні”,- заявив посол держави Ізраїль Міхаель Бродський, після чого урочисто і символічно забив перший цвях для зміцнення мезузи: оберега на одвірку вхідних дверей.

Крім посла та головного рабина Києва, Рав Йонатана Беніаміна Марковича, в заході взяли участь почесний консул держави Ізраїль в Західному регіоні України – Олег Вишняков і голова Єврейського Національного Фонду -Україна – Йонатан Бен Дор.